Nederlands

 

Nederlands

 

Informatieve brochure in overeenstemming met Bijlage II, deel 1.4 van de EC Richtlijn 89/686/CEE, persoonlijke beschermmiddelen.

 

Zonnebrillen voor algemeen gebruik

Toepassing: De zonnebrillen of beschermfilters beschermen de ogen tegen de schadelijke en onaangename effecten van de zonnestralen.

Verwijzingsnormen: De Europese norm 1836, Amerikaanse norm ANSI Z80.3 en de Australische norm AS 1067.1. In de tabel in deze brochure is de classificatie weergegeven van de filters volgens de categorieën die in EN 1836 zijn voorgeschreven.

Markeringen, accessoires:

Het serienummer en de versie van het model zijn op hangtag aan de bril, de binnenkant van het pootje en op de verpakking gedrukt. De informatie omtrent de reserveonderdelen en de accessoires alsmede de aanduiding van het zonnefilter zijn in de desbetreffende catalogus van de collectie weergegeven. In geval van slijtage (krassen of dofheid) van de zonnefilters raden wij aan ze met originele onderdelen te vervangen!

Categorie

Deze vindt u op de binnenkant van het pootje. (zie ook tabel)

CAT. 0              Beter zicht in geval van schemering, mist en nacht

CAT. 1              Beter zicht in geval van schemering en mist

CAT. 2              Beter zicht en bescherming bij bewolkt tot halfbewolkt weer

CAT. 3              Beschermd tegen zonlicht

CAT. 4              Beschermd tegen extreem sterk zonlicht, niet te gebruiken in het verkeer.

Bewaring:

Bewaar ze op een droge plaats, met een temperatuur tussen -10°C en +35°C en in de originele brillenkoker of –zakje.

Reiniging:

Wanneer u de bril en de beschermingfilters draagt, komen ze in aanraking met zweet, lichaamsvet, stof, schoonheidsmiddelen, enz. die een negatieve invloed hebben op hun functionaliteit. Spoel daarom de bril, alvorens hem te gebruiken, af onder lauw leidingwater, zo mogelijk met een normaal zacht schoonmaakmiddel. Droog de bril vervolgens met een zacht en schone doek af.

 

Nota bene:

De zonnefilters zijn niet geschikt in de volgende gevallen:

Wegverkeer met slecht zicht (zonsondergang, tunnels, ’s nachts, enz.), ter bescherming tegen UV straling afkomstig van kunstmatige lichtbronnen, direct in de zon kijken, op grote hoogte, enz

Maar tegen mechanische belastingen als stoten en botsingen bieden ze slechts een beperkte weerstand en hierdoor kan de bril of het beschermfilter kapot gaan of splinteren en kunnen hierdoor het gezicht of de ogen verwond raken.

under construction